Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

Παράρτημα

Τι είναι το κρηπίδωμα;;

Είναι η πλατφόρμα (στο σχέδιο είναι το ολόλευκο ορθογώνιο μέρος του καινούργιου μεγάλου μόλου) η οποία κατασκευάζεται από τεράστια μπετονένια "κουτιά" (Τεχνητοι ογκόλιθοι) που τα ακουμπούν το ένα δίπλα στο άλλο στον πάτο της θάλασσας. Για να καταλάβετε γιατί μιλάμε, φανταστείτε ότι έχουν διαστάσεις ενός μικρού δωματίου. Στον προϋπολογισμό μάλιστα (Εικόνα 8) τους αναφέρει ως "Συμπαγείς Τ.Ο.".


Πώς διαβάζεται ένα δημόσιο έγγραφο:

Καταρχάς να πω για όσους δεν έρχονται συχνά σε επαφή με δημόσια έγγραφα η δομή τους ακολουθεί μια συγκεκριμένη λογική:

  • Επάνω δεξιά μπαίνει η ημερομηνία δημιουργίας του εγγράφου, ο αριθμός πρωτοκόλλου και οι παραλήπτες (σε ποιους πηγαίνει δηλαδή το έγγραφο - εδώ στο Επαρχείο Νάξου). Για όσους δεν ξέρουν τι είναι το πρωτόκολλο, δε θα επεκταθώ εδώ, αν ενδιαφέρεστε θα μιλήσουμε αναλυτικά για αυτά τα θέματα. Δηλώστε ενδιαφέρον στην ενότητα ανάπτυξη του blog.
  • Επάνω αριστερά μπαίνει ο αποστολέας (Εδώ είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
  • Στη συνέχεια μπαίνει το "Θέμα" του εγγράφου. Όπως βλέπετε εδώ είναι η πρώτη φορά που μιλάνε για κάποιου είδους έγκριση (προέγκριση).
  • Κατόπιν ακολουθεί η λίστα με τα σχετικά έγγραφα, δηλαδή άλλα έγγραφα με βάση τα οποία δημιουργήθηκε το έγγραφο που διαβάζετε. Συνήθως αυτά μπαίνουν πρώτα σε μια λίστα που λέει "Σχετ:" εδώ τα αναφέρει σε μια λίστα πολύ αναλυτική, κάτω από τη φράση "έχοντας υπόψη".
  • Μετά και από την καταγραφη των σχετικών εμφανίζεται και το περιεχόμενο του εγγράφου. Εδώ μάλιστα εμφανίζεται στη 2η σελίδα (εικόνα 17) κάτω από τον τίτλο "Αποφασίζουμε", αφού έχει 13 σχετικά έγγραφα! Οπως καταλαβαίνετε όταν διαβάζεις για πρώτη φορά ένα έγγραφο δεν ξεκινάς αυστηρά από πάνω προς τα κάτω. Αντίθετα: Κοιτάς ημερομηνία, αποστολέα, παραλήπτη και μετά ΔΕ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ (προς το παρον) ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ και πηγαίνεις κατευθείαν στο περιεχόμενο του θέματος. (2η σελίδα από τη μέση και κάτω + 3η σελίδα).